3D meetbank

Celmar Engineering heeft in haar werkplaats een Tesa Micro-Hite 3D- meetbank staan. Deze precisie handbediende meetbank is uitermate geschikt voor het meten van complexe producten.

De 3- assige 3D meetbank en de verstelbare taster zorgen voor een groot meetbereik. De 3D- meetbank meet moeiteloos werkstukken met een maximale afmeting van 460mm x 510mm x 420mm (X-Y-Z). Het grote assortiment van tasters zorgt ervoor dat een grote diversiteit aan producten gemeten kan worden. Met een nauwkeurigheid van 3 μm is deze 3D- meetbank uitermate geschikt voor het meten van exacte maten.

De 3D- meetbank stelt Celmar in staat om hoogwaardige Reverse Engineering projecten te leveren. De meetgegevens worden direct gebruikt als input voor het 3D- tekenpakket, zodat van bestaande producten werktekeningen gemaakt kunnen worden. Dit werkt snel en de kans op fouten is minimaal.

Draaibank

Celmar Engineering beschikt over een Weiss-draaibank (MCM700), geschikt voor het bewerken (draaien en boren) van materialen zoals staal, messing, aluminium en kunststof. Het grote assortiment beitels en boren zorgt ervoor dat materiaal veel en nauwkeurig kan worden bewerkt. De draaibank wordt gebruikt voor prototyping en voor aanpassingen van onderdelen.

MIG Lasapparaat

Voor het lassen van staal en RVS beschikt Celmar Engineering over een MIG lasapparaat. Regelbare draadsnelheid, lasstroom en gasinstelling zorgen voor een hoge kwaliteit van de las.

Het MIG lasapparaat is aangeschaft voor prototyping en aanpassingen van onderdelen.

3D printer

Voor het printen van 3D onderdelen maakt Celmar Engineering gebruik van de Ultimaker 3. Hij wordt veelal gebruikt voor het maken van prototypes, voor het maken van een prototype is 3D printen namelijk veel goedkoper ipv bijv. spuitgieten, ook kost dit veel minder tijd.

Doordat de printer ook nog eens beschikt over een dual extruder kan er met meerdere kleuren en/of materialen geprint worden, er kan dus bijv. met een oplosbaar support geprint worden.